Agenda

Agenda zostanie upubliczniona wkrótce

Tematyka konferencji:

 

  • Jak budżetować w stanie niepewnej sytuacji rynkowej (pandemia, Polski Ład)
  • Modele zarządzania zespołami finansowymi pełniącymi funkcje business partnerów
  • Jak sobie radzimy w obecnej sytuacji pracy zdalnej i hybrydowej i jaki ma to wpływ na controlling?
  • Jak będzie wyglądał polski rynek po pandemii? Jakie wnioski możemy wyciągnąć po dwóch latach funkcjonowania w stanie pandemii?
  • Czy pandemia sprawiła, że firmy zaoszczędziły pieniądze? A może w ogóle jeszcze zyskały dzięki np. obniżeniu kosztów związanych z podróżami itp.
  • Ekonomiczna ocena ryzyka
  • Transformacja zaawansowanych funkcji finansowych do GBS / SSC
  • Wykorzystanie chmury w controllingu
  • Automatyzacja w controllingu
  • Chmura - prawdziwa transformacja cyfrowa, możliwości, jakie daje
  • Data governance - uporządkowanie danych przed wdrożeniem BI

Konferencja, 10 marca 2022

SESJA OTWIERAJĄCA

Sesja plenarna
8.30 - 9.00 | 30min
Poznajmy się - sesja networkingowa
Sesja plenarna
9.00 - 9.10 | 10min
Otwarcie konferencji
Redaktor programowy
Evention

9.10-11.45

SESJA PLENARNA

Sesja plenarna
9.10 - 9.35 | 25min
2 lata pracy zdalnej i hybrydowej – jak wpłynęły na funkcjonowanie działów controllingu?
Sesja plenarna
Dyskusja panelowa
9.40 - 10.40 | 60min
Transformacja controllingu – jak dostarczać maksymalną wartość biznesowi?

Podczas dyskusji zastanowimy się, w jaki sposób sprostać rosnącym wymaganiom wewnętrznych partnerów. Czy rozwiązaniem może być nowy business model, czy może wydzielenie funkcji controllingu do SSC, co outsourcować, co automatyzować?

Moderator:

Dyrektor zarządzający
ICV Polska

Paneliści:

Dyrektor Finansowy Partner Biznesu
Orange Polska

 

Group CFO
Lotos Petrobaltic

 

CFO
Grupa Krotoski
Sesja plenarna
10.45 - 11.15 | 30min
Jak planować w stanie niepewnej sytuacji rynkowej?
Starszy Menedżer
PwC Polska
Partnerka
PwC Polska
Sesja plenarna
11.20 - 11.45 | 25min
Migracja zaawansowanych funkcji finansowych do GBS / SSC
Sesja plenarna
11.45 - 12.00 | 15min
Przerwa

12.00-13.25

SESJE RÓWNOLEGŁE

TECHNOLOGIE i MODELE BIZNESOWE W CONTROLLINGU

RELACJE CONTROLLINGU Z BIZNESEM I TECHNOLOGIE WSPIERAJĄCE

Sesje równoległa I
12.00 - 12.25 | 25min
Chmura - prawdziwa transformacja cyfrowa controllingu
Sesje równoległa II
12.00 - 12.25 | 25min
Jak sobie radzić z przerwanymi łańcuchami dostaw i wartości?
Sesje równoległa I
12.30 - 12.55 | 25min
Automatyzacja w controllingu – jakie narzędzia wybrać, aby były rzeczywistym wsparciem
Sesje równoległa II
12.30 - 12.55 | 25min
Data storytelling, czyli jak efektywnie i zrozumiale komunikować się z biznesem
Sesje równoległa I
13.00 - 13.25 | 25min
Future of controlling – kompetencje i role controllerów oraz rozwój procesów controllingowych
Dyrektor zarządzający
ICV Polska
Sesje równoległa II
13.00 - 13.25 | 25min
Ekonomiczna ocena ryzyka
Menedżer w Pionie Rozwoju Zagranicznego
PKO BP
Sesja plenarna
13.25 - 14.25 | 60min
Obiad

14.25-15.25

SESJE RÓWNOLEGŁE

TECHNOLOGIE i MODELE BIZNESOWE W CONTROLLINGU

RELACJE CONTROLLINGU Z BIZNESEM I TECHNOLOGIE WSPIERAJĄCE

Sesje równoległa I
14.25 - 14.50 | 25min
Data governance – klucz do udanego wdrożenia BI
Sesje równoległa II
14.25 - 14.50 | 25min
Współpraca controllingu z IT – jak powinna wyglądać, jaki udział kompetencji IT powinien być w działach controllingu?
Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
FINEXA Stowarzyszenie Dyrektorów Finansowych
Sesje równoległa I
14.55 - 15.20 | 25min
Modele zarządzania zespołami finansowymi pełniącymi funkcje business partnerów
Finance Manager Europe
Elekta
Sesje równoległa II
14.55 - 15.20 | 25min
Temat zostanie przedstawiony wkrótce
Sesja plenarna
15.25 - 15.45 | 20min
Przerwa

15.45-16.25

DYSKUSJE ROUNDTABLES

Dyskusje roundtables
15.45 - 16.30 | 45min

Równoległe dyskusje to element konferencji angażujący wszystkich uczestników. Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie – możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – wybraliśmy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to bardzo szerokie spektrum tematów i bogate grono ekspertów w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

Dyskusja roundtable
Praktyczne sposoby na większą integrację z biznesem i dążenie do biznes partneringu
Starszy Menedżer
PwC Polska
Dyskusja roundtable
Czy pandemia sprawiła, że firmy zaoszczędziły pieniądze? A może w ogóle jeszcze zyskały dzięki np. obniżeniu kosztów związanych z podróżami itp.
Dyrektor Działu Planowania i Analiz Finansowych
TVN Grupa Discovery
Dyskusja roundtable
Jak radzić sobie w obecnej sytuacji niepewności pandemicznej (praca zdalna, hybrydowa)
Dyskusja roundtable
Jakie umiejętności miękkie są niezbędne w pracy zdalnej i jak je rozwijać?
Dyskusja roundtable
Sustainability – kiedy zrównoważony rozwój, troska o środowisko może być przewagą konkurencyjną
Sesja plenarna
16.25 - 16.40 | 15min
Oficjalne zakończenie konferencji

Spotkanie wieczorne na żywo!

19.00-22.00

Sesja plenarna
19.00 - 22.00 | 180min
Spotkanie wieczorne na żywo!

Zapraszamy na spotkanie wieczorne w Restauracji Mokolove, gdzie nie zabraknie dobrego jedzenia i napojów, i gdzie będzie można ze sobą porozmawiać jak „za starych dobrych czasów”. Gościem specjalnym spotkania będzie Michał Zaorski – uczestnik ubiegłorocznej edycji Mam Talent!, który wprowadzi nas w świat iluzji.

Financial Controlling Forum

10 marca 2022 r.
Warszawa
www.fcforum.pl

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas
m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2022 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.